توهین به مقدسات در تظاهرات لبنان

به گزارش مهسان بلاگ، میدان شهدای بیروت در شروع این هفته شاهد عظیم ترین تظاهرات ضد دولتی پس از شیوع کرونا و انتها قرنطینه لبنان بود، تظاهراتی که اقدامات بعضی از شرکت کنندگان در این اعتراضات واکنش سیاستمداران و بعضی از احزاب این کشور را برانگیخت.

توهین به مقدسات در تظاهرات لبنان

به گزارش فرانس پرس، تظاهرنمایندگان که بسیاری ماسک بر صورت داشتند و برای کنترل شیوع کرونا فاصله اجتماعی را نیز رعایت نموده بودند، خواهان خلع سلاح حزب الله بودند اما با توهین به مقدسات اسلامی کار را به خشونت کشاندند. آنها که دولت را برای تحقق ابتدایی ترین حقوق جوامع بشری ناکارآمد می دانستند، با شعارهای خود خواهان استعفای دولت نیز بودند. معترضان خشمگین که در اطراف مجلس لبنان تجمع نموده بودند با پرتاب سنگ و آتش زدن سطل های زباله، قصد ورود به ساختمان را داشتند که با مداخله نیروهای امنیتی و پرتاب گاز اشک آور مجبور به عقب نشینی شدند.

آمارهای رسمی از لبنان نشان می دهد، بیش از 35 درصد مردم این کشور بیکار و بیش از 45 درصد نیز زیر خط فقر هستند. شرایطی که با سقوط ارزش پول ملی و تورم فزاینده این کشور صدای بسیاری از فعالان حقوق بشری را بلند نموده است. لبنان یکی از بدهکارترین کشورهای دنیا است. وضعیتی که دولت جدید نقشی در آن ندارد اما معترضان از آنجا که دولت نتوانسته راهکاری برای حل این بحران بیابد پلاکاردهایی با مضمون دولت باید فساد را ریشه کن کند، نه اینکه حامی آن باشد در دست گرفتند. این در حالی است که کابینه حسان دیاب نخست وزیر این کشور مذاکرات خود برای دریافت یاری از منابع خارجی مانند صندوق بین المللی پول و... را شروع نموده است.

واکنش به هنجارشکنان به

مقدسات اسلامی

اینکه بسیاری از شرکت نمایندگان در اعتراضات سال گذشته از حضور در اعتراضات روز شنبه خودداری کردند، به باور تحلیلگران حکایت از تغییر اهداف این اعتراضات نسبت به تظاهرات های ضددولتی گذشته داشت. شماری از معترضان در این تظاهرات علاوه بر دولت، مقدسات مسلمانان را نشانه رفته و به باد توهین گرفتند. موضوعی که گرچه از سوی برگزار نمایندگان این مراسم تکذیب شد اما با واکنش های متفاوت سیاسی از شخص نخست وزیر تا نمایندگان گروه های شیعی همراه شد.

به گزارش ایسنا به نقل از المنار، حزب الله لبنان در بیانیه ای هدف توهین نمایندگان را فتنه انگیزی خواند و خاطرنشان کرد این گروه هر گونه اقدامی که منجر به تفرقه، اختلافات و تنش مذهبی، طایفه ای و دینی گردد را رد می نماید. همچنین حسن المصری، معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش امل نیز تأکید کرد: آنچه در شبکه های اجتماعی دست به دست می گردد کوشش علنی برای ایجاد آشوب بین مؤمنان و خارج از چارچوب ارزش ها و اخلاق اسلامی است. فتنه انگیزان نمی دانند که مهم ترین اصول مکتب اهل بیت این است که همواره مراقب کسانی باشیم که اقدام به فتنه انگیزی میان مسلمانان و مؤمنان می نمایند.

رئیس جمهوری لبنان نیز در توئیتی خواهان سرانجام یافتن کوشش ها برای ایجاد فتنه های مذهبی شد و تعرض به نماد مذهبی هر گروه و طایفه ای را تعرض به کل لبنان قلمداد کرد .وی نوشت: آنچه شب گذشته رخ داد زنگ هشدار بود، با توهین و حمله به زندگی شایسته ای نمی رسیم زیرا با زور یا خشونت کسی بر دیگری پیروز نمی گردد و این حق جوانان ماست که به آنها زندگی با عزت بدهیم نه اینکه آنها را به جنگ با یکدیگر، خونریزی و تحقیر مقدسات سوق دهیم.

به نوشته عرب نیوز، حسان دیاب، نخست وزیر لبنان نیز در واکنش به اهانت به مقدسات اسلامی در توئیتی نوشت: نخست وزیر مخالف هر گونه توهین و شعارهای تفرقه گرایانه است و از رهبران مذهبی و سیاسی لبنان می خواهیم تا با تقویت آگاهی و عقلانیت، همکاری بهتری با ارتش و نیروهای امنیتی داشته باشند. اما از آنجا که دولت فعلی تحت حمایت حزب الله و بسیاری از احزاب اسلامی است، گروه مقاومت اسلامی لبنان یکی از سیبل های حملات صریح معترضان بود . موضوعی که از سوی نظار حسن، کارشناس جنبش های اجتماعی کوششی خارج از قاعده و بی وقت به نظر می رسد: اعتراضات 17 اکتبر به سرانجام رسید و ما دیگر هرگز به آن روزها باز نمی گردیم و باعث تأسف است که طبقه سیاسی از سه ماهه بحران کرونا برای تقویت تقسیم بندی های سیاسی استفاده می نماید و می خواهد با ایجاد تفرقه به خواسته های خود برسد.

vetworld.ir: مجله دامپزشکی | مجله خبری دانشجویان دامپزشکی

virapars.ir: مجله ویراپارس | مجله گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 51636

به "توهین به مقدسات در تظاهرات لبنان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توهین به مقدسات در تظاهرات لبنان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید